17 oktober 2007

Onsdagen den 17 oktober

I dag blev det inget gjort i trädgården trots det varma o sköna vädret. I stället blev det en färd till Gnesta för att hämta 10 balar torvströ till perennarabatter mm. Blomsterlandet ligger nästan granne med Lantmännen och vem akn motstå en skylt som säger 50% rabatt på perenner? Inte jag i alla fall så det blev en Echinacea, ett höstöga, Coreopsis ‘Early Sunrise’ ett japanskt blodgräs, Imperata cylindrica ‘Red Baron’, samt en planta av Vår Herres strumpor, Polygala chamaebuxus ‘Grandiflora’ + 5 st Calluna vulgaris till torvpartiet. Blomsterlandet i Gnesta är ett trevligt ställe så vi brukar försöka åka förbi när vi är i närheten.

Hem med bil o släp, lite fika och så i väg och hämta Johan vid tåget. Jag kom faktiskt ihåg att köpa fem meter dräneringsslang också så vi äntligen kan slippa den såpiga lergången vid torvpartiet.

071016-024 eld

Eldkrassen hade vi med oss från Visby, bara en liten rot för den är inte lätt att gräva upp när den är några år. I Trosa planterade vi den på norrsidan av en mossbelupen sten,ganska skuggigt, och den verkar trivas med att klättra på mossan. Det är alltid taclsamt med sånt som blommar så här pass sent och eldkrassens blommor lyser verkligen lång väg

Annonser

~ av Inger Regebro på oktober 18, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: