Äntligen Trädgård!

Hurra!!!

Äntligen har vi åstadkommit något som känns som trädgård. Nu går vi inte längre i leran, vi går i trädgården!

grasmatta

Så här började det:
borjan

Tomten sommaren 2006 när vi precis satt ut huset. Vår tomt sträcker sig längs med vägen ungefär från där fotot är taget och till vägens slut, dvs slutet på den trädklädda kullen som syns i mitten på bilden. Då tyckte vi att tomten var oändligt stor, det tycker vi inte längre. Dom som inte varit med om det vet inte hur snabbt man fyller en tomt med hus o planteringar.

vaxthus

Redan när vi byggde växthuset i september så fick vi lära oss vad Sörmlandslera innebar. jag hade erfarenhet av lerjordar från gotland men jag lovar att den gotländska leran är ingenting i jämförelse med den sörmländska. Efter regnen i oktober satt jag fast i leran hitom växthuset, tack o lov fanns Bosse i närheten o kunde bärga mig med hjälp av en lastpall som flotte. DET är sörmlandslera om någon undrar.

0707

I maj 2007, straxt efter det vi flyttat in så såg tomten ut enligt nedan. Lera, lera o åter lera. När ni ser den bilden så kanske ni förstår varför jag nästan grät av lycka när den färdiga gräsmattan rullats ut och det kändes som om vi äntligen hade en trädgård igen..

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 13, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: