Färdigplanterat!

ny_raabatt090821 001

Så var den nya rabatten planterad. Ingen stor sak men nu känns det äntligen som om vallen fått ett avslut ner mot det blivande alpinhuset. För en gångs skull så tänkte jag lite färgmässigt när jag planterade.

huldine_allium

Eftersom det redan stod en vitblommande klematis ‘Huldine’ där så kommer den här delen av rabatten att gå mycket i vitt med vissa rosa o blå inslag.  Och så arvet från fader Georg i bakkanten nämligen det gulblommande Hypericumen. Får se hur den blir mot det vitrosa, eventuellt får jag flytta den men jag väntar till nästa år o ser hur det blir.

En hel del julrosor blev det men dom är inte mycket att se så här års. I mitten tronar en kraftigväxande rosavit pion. En vitblommande hibiscus, vitblommande irisar o dagliljor och några plantor Erigeron karvanskianus (som inte lär överleva vintern), porslinsveronika, vitt fänrikshjärta är dom jag kommer ihåg just nu.

Lobelia_sessilifolia hostablomma

En blå lobelia sessilifolia blev det också och ett par hostor o heuchera i framkanten. Inget märkvärdigt alls men skönt att ha ännu en bit av trädgården planterad.

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 21, 2009.

2 svar to “Färdigplanterat!”

  1. Hej, vad roligt att se lite bilder från hela processen!

    Marit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: