Underbar morgon

sptemberdamm

Vaknade till en underbar morgon med sol och septembers höga, klara luft. Så här års är jag väldigt kluven, jag älskar september men på samma gång så känns det ledsamt att den ljuvliga sommaren går mot sitt slut.

Just nu är det lite stressigt, det är en del frösådder som grott i sommar o skall skolas om, jag måste rensa ogräs till trädgårdsföreningens besök nästa vecka,  gubben gräver hela tiden nya rabatter och så skall jag förbereda en kurseftermiddag om hur man skördar frön.

Dessutom så är nyponbuskarna fulla med bär o grannen har givit mig lov att plocka plommon. Allt det här gick ju an om kroppen hängde med men den tycker tydligen att det har blivit höst i mer än en bemärkelse för den är inte samarbetsvillig.

Men lite går det framåt i trädgården o i går klippten jag gräsmattan. Jag som i tjugo års tyckt att gräsmatta är något överskattat, jag fullkomligt älskar den här.

grasTidigt i morde var gräsmattan våt av dagg, visserligen är den lite ojämn vilket beror på elgräsklipparen som inte riktigt orkar med, men jag njuter i alla fall när jag ser den. Antagligen är det en reaktion efter leråkeråren. Nu är det snart färdigt att så gräs på baksidan av dammen, plantering av funkior på bakre dammkanten är förberedd och bit för bit så blir den här biten av trädgården också färdig. Det kommer att bli en väldigt trevlig slinga att gå om några år när allt växt till sig.

lamm

djavulsbuske

Daggdroppar på lammöron o bladen på djävulsbusken är inte heller dumt, klicka upp bilderna så syns det bättre.


saxifraga090911
Dagens sista bild får bli på saxifragan som blommar för andra gångne i sommar. Tyvärr har namnet försvunnit men den är lika söt utan namn.

Annonser

~ av Inger Regebro på september 11, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: