Första snön

saxifraga sp

Låt mig säga med en gång: Det här är inte min årstid.  Speciellt inte när molnen ligger nere på trädtopparna och till och med vår amerikanska klocka i köket tror att det är natt o kvittrar knappt hörbart vid jämna klockslag. Ytterlamporna har tänts för dom tror också att det är natt, katten har gått o gömt sig så han inte riskerar att bli utkastad och det SNÖAR. I år igen så blir det alltså snö i början på november. Den 13 november 2007 fick vi nästan en halv meter snö, så illa skall det väl inte bli den här gångne utan det är nog bara ett skrämskott.

I trädgårdsväg så håller jag nu på med att gå igenom dom nya frökatalogerna och gör långa listor på åtråvärda fröer. I år kommer jag att koncentrera mig på fröer från pålitliga fröfirmor och också på vildinsamlade fröer från det skotska alpinsällskapet. Jag är hjärtligt trött på att betala för felmärkta fröer så nu satsar jag på säkra kort.

Ovanstående bild på sötaste bräckan är en lite tröst i mörkret. Det dröjer bara fyra månader så börjar det spira i krukor o rabatter igen.

Fyra månader = 1/3-del av året. Hmmmm… det kanske inte är nån tröst alls då?

Annonser

~ av Inger Regebro på november 4, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: