Årets nyanläggningar

När man går här hemma o stökar så tänker man  inte alltid på att det faktiskt har hänt en del i trädgården i sommar. Det är Bosse som jobbar med det praktiska, jag står mest bredvid och hejar på. Men visst är det tur att vi har bildbevis annars hade vi nog helt förträngt hur trädgården såg ut i september förra året.

Nämligen så här:

Det låg ett par pallkragar, minns inte vad dom varit till men dom kom bort innan vintern. Ingen gräsmatta, bara en ogräsbemängd leråker och kanten på baksidan av dammen var ganska hög o brant.  Kanten var så brant så att Bosse höll på att köra ner med jordfräsen i dammen då han skulle försöka bruka jorden så vi skulle kunna plantera på dammkanten.  Frågan var hur gör vi för att få en kant som fungerar att plantera på?

Vi funderade också mycket på hur vi skulle göra med kanten från dammområdet mot trädgården, skulle vi lägga en stenkant, plantera marktäckare eller vad?

I augusti i år så hade en del av problemen lösts och då såg det ut så här:

Mycket bättre eller hur? Vi hade fått en gräsmatta i stället för leråker, problemet med området runt dammen var löst och Bosse hade anlagt en ny surjordsrabatt utanför uterummet.

I maj i år så såg det ut så här kring dammen, inte speciellt trevligt. Nätet hade jag satt upp för att mota hägern som upptäckt att vår damm var ett alldeles utmärkt matställe.  Bakre dammkanten var fortfarande för hög och vi hade inte kommit på vad vi skulle göra med högra kanten på dammen. I bortre änden av dammen syns grunden till alpinhuset.

I slutet av maj fick vi hjälp med att ta bort massor så att området bakom dammen o blivande alpinhuset blev plant. Mer stora stenar blev upplagda vid kanten till uteplatsen och en stor sten med ett litet vattenfall vilade på kanten av dammen. Även den sluttande kanten till höger fick en stenkant och området närmast dammen täckdes  med stenflis. När så gräsmattan kommit på plats så planterades högra kanten med  huvudsakligen marktäckande Meilland-rosor av tre olika sorter. Vad som återstår av arbeten kring dammen är plantering av funkia längs bakre kanten samt anläggning av gräsmatta mellan damm och tomtgräns.

Ett par nya rabatter samt en liten thujahäck har också planterats i området runt den stora dammen.

Annonser

~ av Inger Regebro på november 18, 2009.

Ett svar to “Årets nyanläggningar”

  1. Vilken energi ni har, och det blir så fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: