Ett vemodigt avsked

Det var en gång ett trädgårdsforum som var fantastiskt. Allt om trädgårds forum. Där delade alla med sig av sina bekymmer o erfarenheter av trädgård o växter, där gjorde sambeställningar av växter o lökar från utlandet, där byttes överskotts- växter över hela vårt avlånga land. Vi gjorde långa växtlistor som innehöll foton o erfarenheter av växter och odling.  Det fanns t om en avdelning där vi kunde dela med oss av både glädejämnen o sorger. Där delades glädjen över nyfödda barn o barnbarn och där delades sorgen när det allra mest otänkbara hände.

Och vi hade vår underbare Kenneth på Söder, grundaren av forumet, som höll sin vakande hand över oss.

Allting förändras över tiden.  Så även detta trädgårdsforum.

Bonniers fick ny redaktör o i samband med detta så skulle forumet förändras. Nu skulle design o kändisar in både i tidning o forumet skulle vara till för nybörjarna i trädgården. Bonniers förklarade helt enkelt att vi gamlingar inte var önskvärda längre. En hel del av medlemmarna försvann o tog sina bilder med sig. Jag tog bort bilderna men hängde ändå kvar på forumet. Kenneth var inte längre ansvarig för forumet, ja i sanningens namn så kändes det som om ingen alls hade ansvar för forumet längre. Fortfarande, efter flera år, så fungerar det nya forumet tekniskt sett sämre än det gamla.

Tyvärr så verkar det inte heller som om någon längre har koll vad som skrivs på forumet. Vi har inte fått någon ny ‘Kenneth’ och det har dykt upp en del beteenden som gör att forumet mist sin charm.

Eftersom forumet på sista tiden genomgått en rejäl försämring och numera innehåller väldigt lite trädgårds-diskussioner så har jag kommit fram till att det här forumet inte längre är nåt för mig som är trädgårds- o växtintresserad.

Lite vemodigt är det efter tolv års daglig användning och jag vill tacka alla goa trädgårdsvänner som jag lärt känna genom åren. Hoppas att vi träffas på andra ställen i cyberrymden.

Ha det så gott!

Annonser

~ av Inger Regebro på januari 22, 2010.

12 svar to “Ett vemodigt avsked”

 1. Tråkigt Inger! Kommer att sakna dig jättemycket! Kram från oss

 2. Jag håller med dig, det är jättetråkigt att forumet har spårat ur! Skrev nyss ett inlägg som inte blir så populärt, misstänker jag. OM det blir en forumistmiddag i samband med Trädgårdsmässan hoppas jag att vi ses där i alla fall! Jag tittar ofta på din blog. Kram!

 3. Har precis läst ditt inlägg. Jättebra! Fast läser man svaret så har det nog inte hjälpt tyvärr.Men det känns skönt att inte vara ensam om synen på AoT:s forum.
  Vi ses på facebook o andra ställen o kanske på mässan? Vi visste redan innan att vi inte kan delta i forum-middagen, vi är upptagna på annat håll.

 4. Synd Inger, men jag känner precis likadant. Har inte tagit något principbeslut att sluta, jag bara skriver mindre ofta. Bra inlägg på AOT Irene, men det lär nog inte ändra nåt.

 5. När forumet ändrades (läs försämrades) klev jag av och tog bort alla mina rosbilder. Men en god sak som det förde med sig var att jag istället började blogga. Och det är jag glad för!

 6. Ja det är trevligt att blogga. För min del så blir ju bloggen också värdefull eftersom jag här skriver om hur vi bygger upp vår trädgård från att den har varit en åker, man glömmer fort vilket år man gjorde vilket men då är det bara att gå till bloggen o kolla.
  Och facebook har ju tack vare Linda blivit en samlingspunkt för trädgårdsbloggare. Visst är det fantastiskt!

 7. Jag läser din blogg nästan varje dag Inger. Jag läser hellre mina trädgårdsvänners bloggar än trädgårdsforum. Rosforumut har tur som är klarat sig från de flesta övertramp, så där häckar jag fortfarande. Kramar!!!

 8. Det är möjligt att jag kommer att gå in på rosenforumet till sommaren. jag måste ju fylla rosenträdgården med rosor o då behöver jag säkert en del råd.

 9. Jag slutade på nämnda forumet i samband med att Kenneth försvann från AoT. Forumet kändes inte längre så trevlig när dess hjärta försvann!
  Har hängt en del på Odla och andra ställen och hoppas att de gamla forum-vännerna hittar till Facebook etc.

 10. Ville väl bara säga hej, eftersom jag hittade hit:-)

 11. Det ska bli spännande o få se alla prostinnor till sommaren.

 12. Jag förstår dig Inger. Jag har ju själv slutat att vara på forumet sedan något år tillbaka. Vi får umgås i bloggvärlden och på FB i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: