Nu är det igång!

I dag harvi kommit igång lite försiktigt med trädgårdsarbetet. Äntligen har det mesta av snön försvunnit och rabatterna har börjat torka ut så Bosse har börjat klippa ner vissna perenner o snygga till i rabatterna. Själv har jag fortsatt med att kruka upp dom sista lökarna som vi hade med oss från Gotland, mest tidiga iris, och i morgon är det dags för allium.  Lite krokus o violer har jag också hittat.

Nu går det fort, nunneörter, iris och tulpaner fullkomligt sprutar upp ur marken och blåsipporna som var i knopp den 27:e mars blommar nu för fullt uppe i backen. Dom vanliga blåsipporna, Hepatica nobilis, är fortfarande i knopp men jag har hört ryktas att dom börjat blomma i ekbacken på golfbanan.

Iris histrioides ‘Angels Tears’ blommar, så passande på Långfredagen, och övriga tidiga irisar har också börjat att slå ut.

Bredvid irisen ovan så växer några exemplar av Colchicum bulbocodium, ljusblomma.

Även snöklockan, Leucojum vernum, en gåva från vänner på Gotland, har börjat blomma och är några fler än förra året så  sörmlandsleran är tydligen inget problem för dom.

Nu hade det normalt sett snart varit dags för auriklerna att sätta blomknoppar. Tyvärr så såg det ut så här när vi öppnade kallbänkarna där auriklerna stod. Mössen har haft fest och det är nog tyvärr många plantor som dom har ätit upp tillväxtpunkterna på  och då kommer dom inte igen. Ett dyrbart misstag så nästa vinter får vi fundera ut en bättre vinterförvaring.


Annonser

~ av Inger Regebro på april 2, 2010.

Ett svar to “Nu är det igång!”

  1. Ja, vad ledsen man blir när dom små odjuren varit framme!
    Har haft samma poblem i några av mina pallkragslådor. Satte väl minst ett par hunra lökar i dom, men i några syns det att dom varit framme eftersom det är massa små hål i jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: