Dagens överraskning

Nästan varje gång jag går en runda i trädgården så hittar jag något nytt, ibland en spontan frösådd som placerat sig extra vackert, ibland en växt jag planterat o glömt. Vad jag hittade i dag är både simpelt o enkelt men ändå blev jag glad när jag hittade en hel hög med krokusblad.

Hösten 2006 när vi flyttade vår trädgård till Trosa så hade vi bl a med mig många lökar av Crous tommasinianus. Vi är förtjust i dessa vårens budbärare o hade genom åren köpt en hel del namnsorter. Lökarna planterades dels i en av dom stora kallbänkarna, dels i en brun plastlåda, sådana som används i trädgårdsbutiker.  När våren kom så upptäckte jag att mössen (åkersorkarna) haft fest. I kallbänken o plastlådan låg det drivor med lökskal, bara några enstaka lökar fanns kvar i kallbänken o den bruna plastlådan var helt tom. Långt ifrån någon katastrof men lite ledsna blev vi allt.
Den där bruna plastlådan har stått nere vid dom provisoriska kallbänkarna sedan dess men förra sommaren behövde jag den, bråttom var det, så jag bara vände ur lådan så jorden i botten låg överst. Och döm om min förvåning när jag kom ner till kallbänkarna i dag. Upp ur den svarta jorden stack små krokusblad, lökarna är för små för att blomma i år men nästa år så.  Inte vet jag vad som hänt, jag får väl betrakta det som ett av naturens små under.  Och för lökarna så blir det flytt till rabatten. Där är det så mycket lera så där får dom faktiskt stå i fred.

Annonser

~ av Inger Regebro på april 14, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: