Morgondimma o planteringsdags

Vaknade kl halv fem till en strålande vacker morgon, rosa skyar på en nästan grönblå himmel lovar gott inför dagen som kommer.

Jag tog kameran o gick en bit bort mot ängen med den lilla fågelsjön.  Fåglarna sov än men precis när jag kom fram så sprang ett rådjur blixtsnabbt över ängen, jag hann inte ens sätta på kameran. Det var nästan alldeles tyst ute, endast lite trevande fågelpip.  Det märks att vi har kommit in i augusti.

I går besökte vi Linuddens trädgård och i dag skall vi plantera ett valnötsträd, Juglans regia, samt en äkta kastanj. Det är väl tveksamt om det sistnämnda trädet överlever här hos oss men man vet ju inte förrän man har försökt. Lite liljor o låga veronikor kom också med hem och en ny Gunnera, vår klarade inte vintern men det var vårt eget fel. Nu har vi fått tipset att gräva ner en cementring och sedan plantera gunneran nere på botten av ringen. Bladen har ju inga problem med att växa över kanten på cementringen och när hösten kommer och bladen vissnat ned så är det bara att lägga isolering ner i cementringen och sedan ett lock mot vätan ovanpå. Det verkar vara ett mycket enklare sätt att klara växtens övervintring på än att bygga ställning med isolering.

Till sist ett par bilder på fjärilar som Bosse tog i går. Vi har massor av Påfågelöga i trädgården just nu och hortensia och tistlar tillhör favoritrestaurangerna.

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 6, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: