Skördetid

Fullsatt humlerestaurang

Först o främst vill jag tacka alla som besökte oss under under söndagens arrangemang Tusen Trädgårdar. Bosse o jag hade en ganska hektisk men helt underbar dag. Lite snurrig av trötthet i slutet av dagen, jag påstod på allvar att en Clematis heracleifolia, Trumpetklematis, var en höstanemon.  Lite får jag väl skylla på att jag planterat en höstanemon i just den rabatten men den har tydligen försvunnit. Inte lätt att hålla reda på alla växter.

Vi vill också tacka besökarna för ett generöst bidrag till vårt fadderbarn Nasrudin som bor utanför Jakarta. Det blev hela 700 kronor och nu kan hans familj köpa sig ytterligare en get och förhoppningsvis få det lite bättre.

I vårt växthus är det skördedags, den här skålen med tomater plockade jag i går morse och då plockade Bosse en hel skål kvällen innan för att ta med till jobbet. Det enda knepiga med tomatskörden är att göra av med den. Förra året delade vi med oss till grannen o min syster av skörden, i våras fick dom plantor så nu har dom egna tomater men jag tror att det kan gå åt lite tomater till lunchen på Bosses jobb. Den gula tomaten till höger på bilden väger förresten 3 hg. Sorten heter Basinga och trots storleken så är den väldigt fruktig o fin, lite syrlig och med väldigt litet fröhus.  Den sorten skall jag spara fröer av och så även till nästa år.

Chili  ‘Lombardo’ ger också en bra skörd, själva använder vi inte så mycket chili så jag tror nästan  att en planta får bli deporterad till Johan i Uppsala, han uppskattar nog den mera.

Vi har ganska många plantor av den här auberginen, Aubergine ‘Udumalapet’ från Impecta. Först trodde jag att vi inte skulle få några frukter, bladen på plantorna gulnade o det såg inte alls lovande ut. När jag plockade av dom gula bladen så upptäckte jag att det var ganska många frukter på varje planta och nu växer dom från dag till dag så snart är det dags för skörd även där.  Squash har vi redan skördat en hel del och melonen har satt frukter, det skall verkligen bli spännande att se om dom orkar ända fram till skörd.

I år är det första gången vi odlar annat än tomater i växthuset, det har visat sig vara en lyckträff  även om det egentligen var meningen att en del plantor skulle planterats ut på friland. Vi hann dock inte med att anlägga odlingsbäddar i köksträdgården så plantorna fick stanna i växthuset i stället vilket jag  inte tror var någon nackdel. I trädgårdslandet har vi nu bara sallad, purjolök och potatis vilket inte är så illa det heller. men jag ser verkligen fram emot nästa år då vi kan odla alla grönsaker vi behöver i hushållet och det bara är att gå ut o plocka in vad man behöver till middagen. Det är sånt som stavas livskvalitet!

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 10, 2010.

Ett svar to “Skördetid”

  1. Det var otroligt inspirerande att besöka er vackra trädgård! Tack för att ni öppnade upp och lät oss besöka den!
    Mvh Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: