Fler oväntade besök

Vi har flera sorters trollsländor som flyger över dammarna. Ibland förirrar dom sig in i uterummet, jag har väl inte tittat på dom så noga men mest har det varit den vanliga, lite metalliska blå varianten. I går hade dock två Blågröna Mosaiktrollsländor letat sig in. Oerhört vackra är dom, tyvärr så satt dom illa till så jag fick inget bra foto men en liten aning om hur vackra dom är kan ni få om ni klickar upp fotot.

I surjordspartiet hittade jag i går något som jag inte sett tidigare, en svamp, strimmig brödkorgssvamp, Cyathus striatus. Mindre vanlig enligt svampboken. Jag har försökt att ta reda på om den t ex kan skada vedartade växter men inte hittat någon uppgift om detta så det är bara att hålla tummarna.

Lilium ‘Casa Blanca’

Sista liljorna blommar, bland annat den här doftbomben Lilium ‘Casa Blanca’ . Lite vemodig är det att sommarens blomsterprakt nu lider mot sitt slut. Nu är det snart dags för höstaster och krysantemum.

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 15, 2010.

2 svar to “Fler oväntade besök”

  1. doftbomben gillade jag.

  2. Mycket vacker Casa Blanca! Visst är det (mestadels) roligt med alla dessa insekter som man hittar bland sina växter. Fotade oxå en mosaikslända häromdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: