Vi som inte ger upp!


Daphne cneorum v Major

Vintern är i antågande, vi har redan haft snö och ganska många minusgrader. Varmförrådet är färdigt med änglatrumpeten och dahliaknölarna på plats och en frostvakt som skall se till att temperaturen inte går under + 4 grader. Vi slipper nu tältet av bubbelplast, värmefläkt och lampa i växthuset, det enda som lyser i växthuset nu är en ljusslinga som vi lindat runt fikonet tillsammans med lite bubbelplast. Vi måste ju försöka rädda fikonet som växt så duktigt under sommaren trots att vi trodde att det var förlorat efter det att mössen ringbarkat det nerifrån marken o ett par dm upp på grenarna.

Alla krukor är i kallbänkarna, träden på kullen har fått gnagskydd runt stammarna, slangarna är upplindade och får bo i växthuset över vintern.  Kort sagt, trädgården är förberedd för vintern.

För drygt en vecka sedan tog jag med kameran på en tur i trädgården  och upptäckte då det en del växter tror att det fortfarande är växtsäsong. Till exempel den lilla tibasten ovan som är planterad i ett av sandstenstrågen.

Oktoberstormhatten ger färg åt mörka höstmånader…

…..liksom denna namnlösa höstaster som jag faktiskt plockat in buketter av sedan början av oktober.

Rosenknopparna orkar nog inte slå ut även om jag tar in dom i värmen men det är ändå hoppfullt att se dom där dom står i rabatten utanför köksfönstret.

Lewisians knoppar lär väl inte heller slå ut i höst, vi får väl se om dom överlever vintern.  Men det finns hopp om en ny vår, träd och buskar har redan stora blomknoppar. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att vintern inte blir alltför hård.


Magnolia  ‘Yellow River’

 

 

 

Annonser

~ av Inger Regebro på november 16, 2010.

4 svar to “Vi som inte ger upp!”

  1. Men det är ju helt fantastiskt att ha så mycket fint i trädgården NU! Jag avundas dig allt:)
    Ha det gott,
    Charlotta

  2. Ja vissa är envisa 😉

  3. Härligt att varmförrådet är klart och trädgården är klar för vintern. Bra jobbat! Här hos mig blommar ute endast minipenséer, en ljungaster och så krokusen som fick fnatt och står i knopp. Men inne lyser lamporna över nya växtbordet. Hoppas du också har något som knoppas inne nu när vintern tar de sista kämparna ute.

  4. Pelargonerna star fortfarande o blommar i uterummet, vi far se hur lange dom haller ut! En vit cyclamen star ocksa dar o lyser, jag kopte den for dom vackra bladens skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: