Vinterfåglar

Vilken vinter vi har fått! Fåglarna kände nog på sig vad som komma skulle för redan i slutet på oktober började dom komma o knacka på fönsterrutan o tala om att dom ville ha mat. Jag var ståndaktig ett tag men i början av november så började vi fylla fågelbordet med solrosfrön, man skall inte vara snål mot småfåglarna som hela sommaren hållit rent för bladlöss o andra skadeinsekter i trädgården.  Glömmer jag att fylla på fågelbordet  och det blir tomt  så kommer dom o knackar på fönstret när dom märker att jag sitter vid skrivbordet. Vi har mest småfåglar, blåmes, svartmes,talgoxe, nötväcka, grönsiska m fl men häromdagen gästades talgbollarna av en lite hackspett, det var roligt för den har jag inte sett på nära håll förut.

Den större hackspetten kommer också ibland och nötskrikan kommer varje dag och då flyr småfåglarna till andra sidan vägen o väntar på att den glupska gästen skall försvinna. Klickar ni på kortet så ser ni att nötskrikan helt enkelt fångar in talgbollen o håller den med klorna tills hon ätit färdigt.

I år har vi även dagliga besök av en flock domherrar, hanarna lyser så vackert med sina röda bröst. Undrar om det stämmer som dom gamla sa: När domherrarna kommer fram till fågelbordet blir det en hård vinter? Att solrosfrö och talgbollar blir en tung post i vinterbudgeten har vi redan konstaterat, en o en halv säck med solrosfrö har det redan gått åt och då har inte ens den egentliga vintern börjat.

Annonser

~ av Inger Regebro på december 6, 2010.

Ett svar to “Vinterfåglar”

  1. härliga bilder Inger! I norge kallas det för ”Vinterblommor” att mata småfåglarna och visst blir väl eran fina trädgård mera komplett med några vinterblommor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: