Vinter i Oxhagen

Både människor och växter får lite energi nu när att ljuset börjar återvända, Kamelian i uterummet tackar på sitt sätt för ljuset och har börjat öppna sina blomknoppar. Men vilken vinter vi har! Trädgården har varit täckt av snö i snart tre månader vilket man kanske skall vara glad över när temperaturen kryper ner under – 20 grader. Men  jag är så hjärtinnerligt trött på snön o kylan.

Och naturligtvis trött på snöskottningen. Nu skottar i ärlighetens namn Bosse bort den mesta snön men den decemberdagen då jag insåg att jag måste skotta av växthustaket, den var inte rolig. Först fick jag skotta en gång på var sida om växthuset i halvmeterdjup snö sedan så skulle jag försöka få ner snön från växthuset.  Sidorna på växthuset är två meter höga, jag är ganska kort, så det kändes lite bekymmersamt. Då kom jag på att vi hade ett extra kvastskaft i garaget, hämtade kvastskaftet, surrade fast det på en plasträfsa och si… jag nådde nästan upp till nocken på växthuset och lyckades med lite trixande få ner det mesta av snön.

I dag ser det ut så här, under all den här snön så finns kallbänkarna och där har förmodligen mössen fest. Vi ställde i o för sig i burkar med balsamterpentin i kallbänkarna  i början av vintern men balsamterpentinen har säkert slutat dofta för längesedan och ingen av oss orkar skotta bort all snön för att förnya den avskräckande doften.

Det som verkar fungera superbt även i år är vattenfallet i stora dammen. Den har hållit ett hål i dammmen öppet även när det är – 20 grader kallt. Vattnet o kylan ger också vackra isformationer som man kan njuta av.

Trots den långa vintern så har jag haft fullt upp, fröer skall beställas, registreras vid ankomsten, etiketter skall skrivas o fröna skall sås. Jag håller också på att gå igenom alla foton från i somras och kontrollera att växterna är registrerade i vårt eget växtregister. I dag planerar jag omkrukning av pelargoner och fuchsiasticklingar och är tacksam att vi har uterummet där jag kan förvara plantorna tills det äntligen blir tid till att ställa ut krukorna i växthuset.

 

 

Annonser

~ av Inger Regebro på februari 16, 2011.

2 svar to “Vinter i Oxhagen”

  1. Ja, nu skulle det gott räcka med snö och kyla. Men vackra bilder blir det med allt det vita!

  2. vintern är vacker men ack så jobbig! Tur att någon har kameliabilder att visa, en blomma räcker för att få mig i lite ”vårstämning”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: