I väntan på våren

Vintern vägrar att ge med sig, fast solen lyser och det är plusgrader dagtid så sjunker snötäcket väldigt sakta.  Det är fortfarande halkigt alternativt moddigt på vägarna häromkring så mitt gåband får fortfarande ersätta promenaderna utomhus, urtråkigt men nödvändigt. Tack o lov så har jag placerat gåbandet i uterummet så jag kan glädja mig åt att fuchsior o pelargoner växer till sig inför sommaren. Just nu blommar också påskliljelöken som vi fick i Krakow som tack för att vi skänkte några zloty till insamlingen för ett av sjukhusen där.Vi hade ingen aning om vad vi fick för slags narciss men jg blev glad för att det var den här alldeles vanliga, doftande påskliljan för såna ssaknar vi i trädgården. Nu hoppas jag att den här löken växer på sig o förmerar sig snabbt så jag får en hel rugge påskliljor så småningom.

I kruka i vardagsrummet blommar Tazetten ‘Bridal Chrown’ .  35  kronor tog  IKEA för en kruka med nio lökar, vem kan motstå det?

I övrigt så fortsätter jag med lite frösådder, letar efter en bäddsoffa till uterummet och handlar lite på Tradera. Vi har också varit en sväng förbi bokhandeln för att leta reaböcker men hittade inga som lockade oss.  Däremot hittade jag Christoper Loyds bok ‘Trädgårdsmästarens kök’ på svenska, vackra bilder o intressanta recept, den var det helt omöjlig att motstå.

Annonser

~ av Inger Regebro på mars 5, 2011.

2 svar to “I väntan på våren”

  1. Ja, det är underbart med lökväxter så här års!! De gör väntan liite kortare på de ”riktiga” ute!!

  2. jag älskar ju mina dahlior men så här års ligger vårlökarna bättre till! Bilder rakt in i min längtan efter vår..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: