Våren är här för att stanna


L
aburnum ‘Vossii’

Gullregnet ovan, Laburnum watereri ‘Vossii’ var med i den lastpall med växter som kom från Krakow i går. Bilden ovan är från när just det gullregnet blommade på Violvägen i Visby. En av fördelarna, förutom blomningen, är att den här hybriden sätter ytterst få fröskidor och kommer det några så är dom oftast tomma.  Som fem-åring blev jag ledsen när min far sågade ner gullregnet som jag älskade. Han hade fått höra att fröer av gullregn var giftiga o var rädd för att vi barn skulle få för oss att äta av dom.

Nu är i alla fall våren här för att stanna. Första primulan har slagit ut och julrosorna har rest på nacken o sakta, sakta börjar deras blommor att öppna sig. På fälten drillar lärkan, tofsvipans skrik hörs nedifrån åkrarna och häromkvällen hukade vi oss när ett tranpar idkade lågflygning.

Dom fyllda snödropparna har nu slagit ut helt, även dom som står i helskugga, just den här kommer från en trädgård på Kinnekulle.

Trillim nivale, snötreblad

Våra olika sorters trillium verkar ha en tävling om vem som kan komma upp snabbat, dom växer verkligen så det knakar. Först att blomma är som vanligt snötrebladet, blir det sol i morgon så slår den ut helt.

Jag kunde inte motstå att köpa en fransk tulpan, men när den slog ut så tyckte jag det var lite lurt. Det här måste väl ändå vara en eldig spanjorska?

Nu får jag återgå till mina sortimentslistor och uppkrukning av plantor. Ha en bra eftermiddag därute.

 

 

Annonser

~ av Inger Regebro på april 5, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: