Vårstorm över Oxhagen


C
rocus angustifolius ‘Minor’

Det var förskräckligt vad det blåser, jag var ute o fotograferade i går men det är inte så lätt att få skarpa foton när vindarna river o sliter i både mig, kameran o växterna. Vinden bekommer dock inte dom här minikrokusarna i stenpartiet, dom står skyddade av lite större stenar och det tog bara ett par dagar från attdom stuckit näsan över marken tills dom blommade.


Saxifraga oppositifolia

Dom första bräckorna har börjat blomma och purpurbräckan ovan är nu fullt utslagen. Flera andra står också på tur.  I år tyckte jag att allt går fortare än vanligt, snödropparna börjar redan vissna och dom tidiga tulpanerna är färdiga att slå ut, men när jag tittade på bilderna jag tog förra året så ser jag att det inte är någon större skillnad. Tur att man har bildbevis :).


C
orydalis solida ‘Georg Baker’

Flera nunneörter är också ordentligt på gång, tyvärr fick jag inte fram den rätta, tegelfärgade färgen på blommorna men jag kan konstatera att dom sprider sig bra, jag får nog kruka upp några så dom inte tar över både vita blåsippor o annat rart i rabatten.


I
ris reticulata ‘Katharine Hodgkin’

Katharine Hodgkin trivs också i trädgården och med tanke på att det är ett o ett halvt år sedan vi planterade den just här så har den vuxit på sig ordentligt. Våririsen trivs tydligen i den sörmländska leran.


P
rimula ‘Millers Crimson’

Så här ser det ut där vi inte hann rensa undan dom vissna bladen i höstas, vackert på sitt sätt. Just nu är Bosse ute o rensar i den rabatten så den stackars primulan har blivit befriad.

Nu skall jag fortsätta med omskolningar av fröplantor mm. Ha en bra fortsättning på dagen ni också.

Annonser

~ av Inger Regebro på april 9, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: