Björkarna skiftar i grönt


Fet knopp av svart nysrot, Veratrum nigrum

Klockan är halv tio och ute skiner solen, + 13,5 grad lovar ytterligare en skön dag i trädgården. Nu går allt i rasande fart, björkarna skiftar i grönt o egentligen borde jag vara ute o beskära rosor. Efter den här långa vintern så känns det som om varken kropp eller själ hinner följa med i den snabba förändringen, inga mellanting numera, antingen är det vinter eller så är det försommar. Känns som om våren har kommit lite på avvägar när man går direkt från täckjacka till en tunn tröja.

       

Dom två gullflockorna står o blommar bredvid varandra, Hacquetia epipactis  och Hacquetia epipactis, Thor visst är det tur att den senare blev räddad från komposten?

Den här våririsen dörk upp i en rabatt i år, självklart ingen etikettt (suck) kan bero på att jag flyttade den från den tillfälliga kallbänken i höstas men jag vet inte. Egentligen spelar det ingen roll för irisen är väldigt söt o skir.

I samma rabatt står det en onamnad snödroppe men den misstänker jag att den kommer från Johan Pettersson i Järna. En av våra vackraste snödroppar i vilket fall som helst.

Nu börjar julrosorna också visa sitt rätta jag och även om denna varken är fylld eller har prickar så tycker jag ändå att den är väldigt, väldigt odlingsvärd med sina tillbakabildade kronblad i mitten.

Trädgården kallar, hoppas att ni får en lika underbar trädgårdsdag som jag kommer att få.

Annonser

~ av Inger Regebro på april 18, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: