Påskarbete i trädgården


A
donis amurensis ‘Zandabzaki’

Långfredagen tillbringade Bosse mest på knä i rabatterna medan jag skolade om Codonopsis (klätterklockor) mm.

I dag har inte mycket blivit gjort i trädgården i stället har vi ägnat oss åt att hämta täckbark och torv och annat s0m behövs i trädgården. Resten av trädgårdsägarna hade tänkt exakt samma sak, och vissa stormarknader hade inte riktigt hängt med i väderleksrapporten så där var täckbarken slut o även planteringsjord o kogödsel var på upphällningen. Vi hamnade så småningom på Bauhaus där det var rena kaoset. En enda kassa utomhus för alla som skulle köpa jord mm skapade naturligtvis långa köer, lägg därtill truckar som backade utan förvarning, stressade bilförare osv så förstår ni kanske att vi var glada när vi kom därifrån.

I morgon förmiddag skall Bosse åka o hämta hästgödsel och sedan återstår det bara att få hem matjord och krossad sten.  Och så våra odlingslådor från Hasselfors förstås som vi hade hoppats skulle komma till påsk men som nog kommer i veckan. I dag har vi också köpt en begagnad mossrivare/gräsmatteluftare, inte för att riva mossa utan att få bort det torra gräset ur gräsmattan, Ingen av oss har axlar som klarar att räfsa bort allt torrt gräs för hand.  Det blir många fyllda skottkärror med torrt gräs till komposten.

Nu är också salixstaketet vid dammen på plats, vi skall bara fästa kvistarna och klippa det till lämplig höjd. Salixen får redan knoppar så nu gäller det bra att komma ihåg att vattna. Bilder på staketet kommer så småningom.

Förövrigt så växer det i trädgården så man hinner knappt med att se allt som blommar. Solidakorsningarna av nunneörterna är snart överblommade,  dom olika sorterna av trillium står som spön ur backen och dom första alpklockorna har knoppar. En del relativt nyplanterade rhododendron från Glendoick ser inte så glada ut, vi får se om dom tar sig i annat fall ersätter vi dom med nya. Dom rhododendron som klarat sig utans törre skador i vinter ser å andra sidan ut att kunna ge en skaplig blomning.

Till sist lite bilder från vad som blommar i trädgården just nu.


Julros i motljus


Trillium chloropetalum


Trillium nivale,
nu i slutstadiet av blomningen.


Corydalis sp, nunneört,  i kvällsljus


Anemonsmyckeblomma, Callianthemum anemonoides


Hacquetia epipactis

Nu God Natt, vi ses i trädgården i morgon.
Annonser

~ av Inger Regebro på april 23, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: