Blommande Näckros

Blommande näckrosor i början av maj? inte är det väl normalt. det är knoppar som fanns redan i höstas men inte hann slå ut och när jag rensade i dammen med håven så försökte jag dra loss knopparna eftersom jag trodde dom var ruttna. Tur att jag inte lyckades  för nu blommar dom och det är fler knoppar på gång utanför bilden. Förra året blommade näckrosorna i slutet av juni och inte på samma gång som kabbelekorna.

Ni som inte gillar klärdjur behöver ju inte klicka upp bilden. Fann ‘vår’ snok solande på en grästuva i dammen. Undrar hur många fiskar han sätter i sig under en säsong? Någon som har en aning om hur man skrämmer bort den?

Ett andra oönskat besök hade vi i söndags förmiddags. fast jag stod bredvid kameran blev jag så paff så jag hann aldrig fotografera inkräktarna. Först hörde jag flåsningar som från en häst i sken, sedan hörde jag hur det taktfast dånade i marken o får till min stora förvåning se två unga hjortar som springer i full karriär på insidan av staketet. Längs den långsidan har vi fått upp Allox-nätet men dom var tydligen inte så skrämda så dom valde att hoppa över utan dom hoppade i stället över elstaketet på kortsidan upp mot åsen som vi kallar ‘limpan’. Det skall bli skönt när vi äntligen får upp resten av staketet.

Projekt salixstaket är nästan färdigt, det behövs bara fixas till i början o slutet mend et går inte att göra förrän grindarna är där. Just nu håller Bosse på att anlägga kökslandet (till höger om växthuset) och han får färdigställa staketet lite senare.

Pust! Kom precis ihåg att staketet behöver vattnas, nu är hålslangen utlagd och jag kunde konstatera att det verkar som i stort sett samtliga salixpinnar har börjat grönska.


Soldanella montana

med två växtmarkander i helgen, lördag på bergianska Trädgården i Stockholm, Söndag på Nynäs slot.t kustvägen mellan Trosa o Nyköping, så har jag egentligen inte tid med varken fotografering eller bloggen men här följer några bilder av vad som blommar it rädgården just nu.

Anemonella thalictoides ‘Betty Blake’


Shortia uniflora

 Iberis aurosica


Sanguinaria canadensis fl pl

Om det är någon som inte såg vad bild nr 5 i förra inlägget föreställde så kan jag tala om att det är en bilden föreställer kastanjens blomknoppar.

Annonser

~ av Inger Regebro på maj 10, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: