Pionerna blommar


Den ena är vackrare än den andra. Ovan vår vackraste pion som vi inte vet vad den heter men hos jag kallar den karamellpionen. Så oerhört vacker med sin lackröda teckning.

För två och ett halvt år sedan delade vi upp två stycken luktpioner i ganska många delar och planterade pionerna i kanten på en rabatt. Första sommaren blommade enstaka plantor med ett par blommor var, förra året var det många blommor i pionerna men i år kunde vi konstatera att fjolårets blomning bara var en lätt försmak av årets .

För i år blommar pionerna så jag har svårt att slita mig får blomprakten. Eftersom det är luktpioner så möts man av en bedövande piondoft varje gång man går ut genom dörren från tvättstugan.  Jag hoppas att det här en gång för alla bevisar att skrönan om att man inte kan flytta pioner inte är sann.

Den här helvita luktpionen har jag köpt på Blocket för ett par år sedan, namnet är som vanligt okänt men detn är vacker i alla fall.

En bit bort från den stora pionrabatten så blommar trädgårdsvallmon tillsamman med den blå Lindelofian och gula dagliljor.

Dom två sista dagarna har jag kärrat jord till odlingslådorna i kökslandet och jag måste erkänna att jag är ganska så mör. Jag har också sått grönsaker och planterat ut frilandstomater, aubergin, purjolök och astrar. Tyvärr så tog matjorden slut så den odlingslådan där vi skall plantera sparris är ännu tom. Det får bli en vända med släpet och hämta lite mera matjord så att vi får göra färdigt även den sista lådan. Jag var bekymrad över att det blev så sent med grönsaksådderna men förvånande nog så upptäckte jag i dag att morötterna som såddes för en vecka sedan redan är på väg upp. Att löken o potatisen grönsakar är kanske inte så konstigt men just morötter brukar ta lite tid på sig att gro. Nu gäller det att ha väv på morötterna hela tiden så vi slipper morotsflugan.

Nu skall jag göra mig färdig för i kväll blir det middag på stan.

Ha det bra ute i trädgårdarna.

Annonser

~ av Inger Regebro på juni 16, 2011.

Ett svar to “Pionerna blommar”

  1. Inget är som ett hav av pioner, önskar man kunde burka upp doften. Karamellpionen var ju bara så läcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: