Oönskat besök

Man skall visst bjuda på Gevalia om man får oväntat besök men då måste man väl bli glad för besöket? Den här oönskade besökaren satt på tak-nocken en tidig morgon i förra veckan, jag skulle bara kolla regnmätaren när jag hörde ett ljud uppe från taket och där satt en stor Häger och tittade mot dammen. jag ropade, den flyttade sig inte men när jag hämtat kameran så lyfte den, flög några varv över trädgården och sedan bort över skogen. Dom häckar här i närheten och efter det att vi hittat två döda fiskar på dammkanten så satte vi upp fiskelina runt dammen och även i sicksack över vattnet så nu hoppas vi att både häger och fiskmåsar slutar med sitt fiskafänge.

I går kväll satt jag i uterummet och tittade ut i trädgården och började fundera över vad det var som lyste så blått bakom den röda stolen. När jag tittade efter så var det en funkia som blommade så överdådigt. Klickar man upp bilden  så skymtar till höger om stolen ytterligare en funkia, här med vita bladkanter, och i bakgrunden blommar tvåolika sorters gul stormhatt, dahlilja och klematis. I vänstra översta hörnet skymtar man Acanthus hungaricus  som blommar intensivt just nu. Den plantan måste absolut delas, den har växt till sig något otroligt på dom tre åren som gått sedan vi planterade den. Hela vallen måste gås igenom, dom första plantorna sattes 2008 och nu börjar vallen bli helt igenväxt vilket innebär att dom mindre tåliga växterna får stryka på foten om inget görs.


Lilium superbum

Liljorna blommar nu för fullt, vi har drygt 25 sorters olika men avser att plantera fler eftersom dom verkar att trivas så förträffligt.


Lilium regale


Lilium formosanum v pricei 

Till sist en bild från tidigt i morse där björkarnas vita stammar speglar sig så vackert i dammen. Björkarna står i skogskanten ca 20 meter bort så här ‘lånar’ vi lite från naturen .

Ha en bra dag!

Annonser

~ av Inger Regebro på juli 26, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: