Nu kan vi börja skörda i köksträdgården

Nu kan vi äntligen börja skörda i vår köksträdgård.

Som jag nog berättat om tidigare började Bosse förra året snickra samman lådor för grönsaksodling. Vi hann inte så mycket förra året så för att spara tid köpte vi ett antal färdiga lådor från Hasselfors Garden. Nu visade det sig att det inte gick så mycket snabbare att montera dom färdiga lådorna i jämförelse med att snickra egna, men till sist så var alla bänkarna på plats. Nu håller vi på med att pö om pö ta bort ogräset i gångarna, lägga på markväv  och lägga på täckbark.


Socker ärtan  ‘Carouby de Maussane’ har så här vackra blommor

Det blev en sen start för grönsakerna, potatisen kom i jorden den 6:e juni, grönsakerna den 16:e men nu böjar vi kunna skörda. Första omgången av spenat är färdig o uppäten, andra omgången på gång. Vaxbönor o skärbönor är bara på blomstadiet än liksom gurkorna men det dröjer inte länge innan även dom är färdiga att äta. Salladen vägrade att gro, för varmt i jorden trodde jag och sådde resterande fröer på fuktat papper och la i kylskåpet. Resultat: inte ett enda frö grodde! Då började jag misstänka att det var fel på fröet så köpte jag en ny påse med salladsfrön och gjorde på samma sätt, sådde fröna på blött papper och la i kylskåpet, efter tre dagar så hade vartenda frö grott. Ut med dom grodda fröerna i bänkarna och nu lyser det grönt i raderna så med lite tur så får vi också egen sallad så småningom.

Så här såg det ut när jag hämtat grönsaker och rotfrukter till kvällens middag. Visst ser det ljuvligt ut! Potatisen är faktiskt sparrispotatis som blivit kasserade när vi tog upp potatisen förra året coh som blivit kvar i ödlingsbänken. Jag upptäckte dom grodda potatisarna när jag planterade ut tomatplantor i juni. Vi har alltså kunnat konstatera att är det bara tillräckligt med snö så klarar potatisen en vinter utomhus.

När det gäller tomaterna så utföll smaktestet mot den stackars ensamma köpetomaten som fanns kvar (ej med på bild)  till den senares nackdel. När man jämför med dom tomater som kommer från den egna odlingen så smakar dom köpta tomaterna inte ett enda skvatt.

Avslutar med en bild från en köksträdgård i en helt annan dimension än vår nämligen köksträdgårdsdelen i Wii’s trädgårdar vilken vi besökte i förra veckan. Sååå snyggt och faktiskt den största behållningen av det besöket.

Nu är det sängdags, God Natt.

Annonser

~ av Inger Regebro på augusti 8, 2011.

3 svar to “Nu kan vi börja skörda i köksträdgården”

  1. Hej, Inger och Bosse! Vad trevligt att få se er köksträdgård! :):):) Skulle gärna se den IRL någon gång! Växthuset i bakgrunden ser fantastiskt ut med! Trevligt med bilder från Wij, jag ska dit om 2 veckor – ser fram emot det! Ha det gott! 🙂 Mia

  2. Du vet att du alltid är välkommen hit Mia, bara slå en signal eller skriv ett mail så du vet att vi är hemma.

  3. Tack! Ska definitivt bli av – jag hoppas fortfarande på lite ledighet! Kram Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: