Ännu blommar det

Ibland blir man så där riktigt överlycklig när en planta trivs. Själva har vi äntligen lyckats få Porslinsanemonen att trivas och nu belönar hon oss med flera blomstänglar.  Det gäller att vara lite ödmjuk och böja på ryggen när man skall studera dom hängande blommorna.


Anemonopsis macrophylla, Porslinsanemon

Fortfarande blommar ett par sorters dagliljor, solhattarna är på topp just nu,  tidlösorna har börjat blomma och dom perenna astrarna lyser upp i rabatterna.


Aster macrophyllus ‘Twlight’


Aster ageratoides ‘Asran’


Colchicum sp. Tidlösa

Dom höstblommande tidlösorna, dom som vi i min barndom kallade Nakna Jungfrun, tillhör mina favoriter så här års och jag försöker hitta nya sorter. Så här års hittar man ofta lökar i knopp, eller till o med blommande, på disken hos plantskolan.  I början på 2000-talet köpte jag på Linds Växthus i Visby en Colchicum  ‘Waterlily’. Den här löken visade sig vara felmärkt, blomman var nämligen vit i stället för rosa men blomman var fylld, precis som den skulle vara. Jag tycker dock inte den liknar den vita formen av Waterlily men nu har jag köpt lökar av den rosa formen så jag kan jämföra.


Buddleja  ‘Peace’

Dom vita buddlejorna har också börjat blomma och gör sig bra mot den mörkbladiga ricinen.

Så här års så blommar det också nästan som bäst i krukorna på uteplatserna. Begonian fick jag av min svägerska, jag får se om jag kan få den att överleva vintern.

I dag blir det lite förberedelser för min systerdotters 40-årsfest, Grattis Caroline!

I morgon skall jag fortsätta med att gräva opp icke längre önskvärda perenner på vallen och sedan skall jag förbättra jorden och plantera pioner och kanske också fler klematis. Högst upp på vallen kommer det då att bli en vägg av klematis som bakgrund till rabatten.

Ha en bra helg och sköt om Er.

Annonser

~ av Inger Regebro på september 3, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: