Våren är på väg!

Nu har vädret vänt och det känns att våren är på väg på allvar. Om man jämför utsikten från mitt skrivbord med samma utsikt i lördags (första bilden i förra inlägget) så ser man hur mycket som hänt under dom sista dagarna. I natt regnade det hela natten, nu är det + 6 grader och sol från en strålande himmel, det blåser visserligen ganska mycket men även vinden hjälper till att tina bort snön . Alldeles snart så försvinner snön från krukorna och jag kan inspektera saxifragor o dom andra kuddväxterna.

Jag skulle ju inte så några fröer i år men konstigt nog så står frösådderna på parad i en del av uterummet. Jag har sått ett par sorters tomater, fröer från en avlång paprika som jag hittade på Hemköp, Åhlenshuset i Stockholm förra fredagen, hänglobelia, ricin o kronärtskocka, strandkål mm.

Bild på paprikan. God i smaken men väldigt mild, t o m jag kan äta den utan att få ont i magen.

I helgen möblerade vi om i uterummet och flyttade dit soffan som min farfar tillverkat och som faktiskt både min pappa och jag o mina syskon är födda i. En sådan soffa gör man sig inte av med, även om vi har haft svårt att hitta en plats till den, men nu har den hittat rätt och uterummet fick en myshörna. Och naturligtvis sa vi: Varför har vi inte tänkt på detta tidigare! En utmärkt fikaplats samtidigt som vi kan njuta av alla pelargoner och fuchsior som nu satt ny fart och börjar blomma igen.


Fuchsia ‘Little Beauty’

Den här dagen, den 23 februari lär inte Svenska folket glömma. En liten flicka är född, Sveriges blivande drottning, och det är feststämning i hela landet enligt nyheterna. Det bakas rosa prinsesstårtor i mängd och många svenskar sägs gå omkring med ett leende på läpparna.

Jag har ytterligare en orsak att gå omkring och le för sent i kväll anländer vår alldeles egna prinsessa från Krakow tillsammans med sina föräldrar  och i morgon kommer hennes kompis, liten Oskar och hans mamma, från Paris så nu blir det fullt hus i Oxhagen. Så hinner jag inte uppdatera den här sidan den närmaste veckan  så vet ni varför.

Annonser

~ av Inger Regebro på februari 23, 2012.

6 svar to “Våren är på väg!”

  1. Vad trevlig att se att du också är igång med frösådderna (planerade eller inte)!!! Ramiro-paprikan KAN bli samma eller liknande för dig, men det beror ju lite på vad odlaren haft mer i samma växthus, de gånger jag har testat tycker jag det blivit likvärdiga! Jag tycker det blev helt bedårande med soffan! Ha en fortsatt jättefin helg med dina nära och kära! Många kramar från Mia

  2. Jag hoppas verkligen att den blir likadan för den här tyckte jag var god att fylla med räkost eller andra röror. Kom på att jag skall försöka få tag på frön till dom små, gröna chili som dom vi brukar få friterade i Spanien, dom flesta är väldigt milda men det kan finnas med en o annan jättestark så vi får alltid rådet att först smaka en pytteliten bit i toppen. Utmärkta att ha med när man serverar pinchos.

    Ja soffhörnan blev bra och fungerar för tillfället som datarum eftersom kontoret är gästrum i några dagar. Förstår inte att vi inte tänkt på den lösningen innan.

  3. Inger – du menar Padron! Pimientos Padrones, oftast serverade omogna, gröna, lätt stekta i olivolja med en aning flingsalt på! Grejar frön eller plantor om du vill ha! 🙂 Mia

  4. Tack, vad snäll du är Mia. Gärna frön om du har, för vi älskar verkligen dom. Och så kan jag överraska spanjorerna när dom kommer i sommar.

  5. Hej, Inger! Jag lägger ett litet paket på lådan idag då! Har varit borta på sportlov med pojkarna, så jag hade ingen chans innan! Hoppas att allt är bra! Kram Mia

  6. Tack så väldigt mycket. Vilket är bäst, odla dom i växthuset eller på friland?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: