Sippförmögen?

Kollade precis en internetsida där man sålde rotbitar av olika namnsorter av förädlade vitsippor á 40 kr/rotdel. Undrar hur många rotdelar en sådan här rugge innehåller?  Vi har sju olika sorters vitsippor till salu på plantskolans  hemsida, där är priset/kruka där varje kruka innehåller i vissa fall ett tiotal rotdelar men efterfrågan har inte varit enorm.  För dom blommar inte! Orsaken är att vitsipporna stått i kruka över vintern o det ogillar dom, överlever rotdelarna så blommar  dom bara med ett fåtal blommor eller inte alls och är därmed osäljbara.

Nu skall jag trots det gå ut och gräva upp och kruka ett antal olika sorters vitsippor, inte för att jag är sugen på att tjäna pengar på dom utan för att dom tar för sig för mycket och måste begränsas och det bär mig emot att slänga friska växter på komposten.

 För övrigt så kan jag konstatera att vi har bosatt oss i ett köldhål, Enligt SMHI har vi lägst haft +3 grader i natt, vår termometer visade som lägst +1 och gräsmattan är vit av frost. Stjärnmagnolian ovan är nog förståndig som inte kastat hela vinterklädseln än.

 
Pulsatilla flavescens

I en av dom provisoriska rabatterna, uppe på kanten av kullen, upptäckte jag en senblommande sippa, jag hittar tyvärr inget svenskt namn på den.  Jag måste försöka komma ihåg att ta reda på frö av den så jag kan få fler plantor, vill man ha hög groningsprocent så måste ju fröer från pulsatilla sås färska.


Rhododendron keiskei yaku fairy x ciliatum

Våra rhododendron har börjat blomma, ovan en av de vackraste,  som är mer eller mindre krypande.

Avslutar med en bild på min favorittulpan alla kategorier, Tulipa sylvestris,  också min farmors favorit. Vacker, tålig, doftar underbart, kan det bli bättre.

Nu skall jag som sagt var, ut och gräva upp lite olika vitsippor.

Ta det lugnt därute och passa på att njuta, i slutet av veckan kommer värmen och då övergår den ljuvliga våren i försommar.

Annonser

~ av Inger Regebro på maj 19, 2012.

2 svar to “Sippförmögen?”

  1. Nu har jag suttit och tittat här en stund och vilken fantastisk sida och vilka blommor!!! Att det finns så många vitsippor till att börja med… Det finns blommor här (på bara din första sida med blogginlägg) som jag aldrig har sett… otroligt!
    Jag har lagt till dig på min bloglovin lista så jag återkommer garanterat!
    MVH
    Nilla från AOT-forum

  2. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: