Tidig morgon

Eftersom vi bor i en dalgång med skog runt omkring oss så blir det ganska sent på  morgon innan solens strålar når in i trädgården. Tidiga morgnar så lyser solen genom trädens kronor och blir till solbroar i trädgården. Till fördelarna räknar jag också att ljuset på morgnarna på det här sättet  är perfekt för fotografering.

 Att få en vettig bild av dom rosa pionerna tillsammans med den rosa rosen och den likledes rosa deutzian är svårt nog i morgonljuset, i solljus är det hart  när omöjligt. Ovanstående bild visar en del av pionhäcken vid ena gaveln av huset. Blommorna är stora, ca 20 cm i diameter och eftersom här finns en del Paeonia ‘Festiva maxima’ så är också doften bedövande. Det är helt otroligt att det kan bli en sådan blomprakt 2,5 år efter det att vi delade ett par pionplantor i delar med 1-3 ögon och planterade i den här rabatten. Pionor och rosor älskar verkligen den Sörmländska leran.

 

En av rosorna på vallen nås av dom första solstrålarna som silar genom trädkronorna.

Solen har nått till grannens lada men Iris ‘Black  Swahn’ vänta ännu på solen tillsammans med korstörnet, ‘Gleditsia Sunburst’.

Clematis integrifolia ‘Rosea’. Tyvärr går inte den rosa färgen fram på fotot.

 

 Trädgårdsorkidé, del av en grupp på ca 15 stycken blommor.

Iris ‘Eye of the Tiger’ lyser på långt håll i morgonljuset. Inköpt på Lidl för en billig penning, nog är den ganska  säregen?

Meconopsis aculeata

Meconopsi sp. Det står M. aculeata på etiketten men jag tvivlar på att det är rätt.

Till sist en bild när solens strålar lyser genom krassens blommor, det enklaste kan också vara vackert!

Ha en bra dag, sköt om Er där ute och tänk på att det är viktigt att leva i nuet!

Annonser

~ av Inger Regebro på juli 6, 2012.

4 svar to “Tidig morgon”

  1. Så mycket fint du visar i din blogg! man blir alldeles yr i bollen och man vill springa iväg och köpa allt man kommer åt! Ja, morgon och kvällsljus är väldigt fint att fota i, inte alls så hårt ljus med massor av skuggor som mitt på en solig dag. Om man ändå måste fota i starkt solljus prova att underexponera ett halvt steg om du kan (på min nikon är det 5 små streck) Det gör stor skillnad. Härliga bilder och man blir inspirerad! (:D Ha det gott!
    Blomkärringen

    • Tack för kommentaren! Jag har faktiskt använt lite underexponering även i en del av morgonbilderna, t ex den med pionerna, dom går inte att fota med normal bländare ens på morgonen, det blir bara ljusa blaffor utan någon struktur på blommorna med normal exponering.

  2. Tack för vackra bilderoch TACK för senast ! Helt fantastisk dag hos er i Trosa,trots regnet !! Gun-Britt.

    • Tack själv Gun-Britt! Det var så roligt att ha Er här. Och vi har kommit på att vi glömt tacka ordentligt för den fina presenten, det vara alldeles för mycket! Vi vore tacksamma om du hälsar dom andra och tackar, tala också om att sittdynorna verkligen är uppskattade och används varje dag när vi äter frukost vid dammen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: