Vinterbilder

grind

Nu närmar vi oss slutet på januari och hittills så har vi haft en vit vinter, den första snön föll innan Lucia och sedan har vi inte haft barmark mer än på en liten fläck under vår stora björk. Kullen är det enda stället där vi får ner lite sol på tomten  under perioden december t om halva januari. I dag lyste solen, det var vindstilla, massor av rimfrost på träd och buskar och endast ett par minusgrader. Första perfekta vinterdagen i år. Skönt!

fåglar

Vid fågelbordet var det full fart, här gäller det att ta för sig. Just nu är det solroskärnor i foderautomaten i stället för solrosfrö, självklart mycket dyrare per kilo men vi slipper berget av solrosskal under fågelbordet, dessutom så sprättar inte  fåglarna ner massor av frön på marken. Förutom solroskärnorna så har dom en matplats med jordnötter och en med talgbollar.

hästarna

I hagen utanför fönstret går det fyra islandshästar, när bilden togs var dom upptagna med att äta men ibland sätter dom fart i en vild galopp i snön, dom verkar verkligen att trivas i vintervädret.

fröställning

Fröställningarna har fått mössor. Jag älskar när rimfrosten glittrar i trädgården, jag vet inte om det är för att vi bor så nära vattnet som gör att vi får tjocka lager av rimfrost, bara en knapp mil inåt landet såg det inte alls likadant ut.

rimfrost

Gräsvippor med rimfrost och solglitter .

smågodis

I uterummet står en back med smågodis, hittills har dom klarat sig bra. Nya sandbädden står redo  att ta emot dom när våren kommer.

kaktus

Jag har haft några julkaktusar som hade vänligheten att slå ut sina blommor lagom till jul så nu är den fägringen över. En enda har väntat med blomningen tills nu. Något att vila ögonen på i väntan på våren.

Ännu har jag inte sått några fröer, men dom ligger och väntar så snart så….

Ta det lugnt i vinterväglaget, själv flyr jag söderöver några dagar,  Bosse och Mozart får hålla ställningarn här hemma.

Annonser

~ av Inger Regebro på januari 20, 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: